Sunday, February 16, 2014

က်န္းမားေရးေဆာင္းပါးမ်ား copy 4

မၾကာခဏ ခံစားရေလ့ရွိေသာ ေလပြျခင္း
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
by ‪#‎ပိုပိုေဇာ္‬(သဘာဝအားအင္)February 15, 2014 at 1:19am

ဝမ္းဗိုက္ျပည့္အင့္ၿပီး တင္းက်ပ္က်ပ္ျဖစ္ကာ ေလပြတာကို ခံစားေနရတာေၾကာင့္ မအီမသာ ျဖစ္ေနပါသလား။ ေဆးပညာရွင္ေတြက ေလပြတာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္နည္းေတြကို လြယ္လြယ္ကူကူ လုပ္ေဆာင္ႏုိင္တယ္လို႔ အႀကံျပဳထားပါတယ္။ ဝမ္းဗုိက္မွာ အဆီေတြ စုေနတာကို ဆုိလိုတာ မဟုတ္ပါဘူး။ လူတိုင္းလူတိုင္း ေလပြတာၿပီး ဝမ္းဗိုက္ တင္းက်ပ္က်ပ္ျဖစ္တာကို တစ္ႀကိမ္မဟုတ္ တစ္ႀကိမ္ေတာ့ ခံစားရႏုိင္ပါတယ္။ ေလပြတာက အသည္းနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါေတြ ခံစားရတာေၾကာင့္ ျဖစ္ႏုိင္ေပမယ့္ အမ်ားစု ခံစားရတတ္တာကေတာ့ အူအတြင္းရွိ ေလေတြေၾကာင့္ပါ။ အစားအစာေတြေၾကာင့္ ေလပြတာ၊ ဝမ္းခ်ဳပ္လုိ႔ ေလပြတာ စတဲ့ ေလပြတာကို ျဖစ္ေစတဲ့ အေၾကာင္းေတြ မ်ားစြာ ရွိတယ္လို႔ ပညာရွင္ေတြက ေျပာပါတယ္။

ဝမ္းမခ်ဳပ္ပါေစႏွင့္

အမွ်င္ဓာတ္အစားနည္းတာ၊ ေရေသာက္နည္းတာနဲ႔ လႈပ္ရွားမႈ မရွိတာေတြေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ေစၿပီး ေလပြတာကို ျဖစ္ေစတယ္လို႔ Mayo Clinic မွ သုေတသီ Michael Jensen က ေျပာပါတယ္။ ဝမ္းခ်ဳပ္တာေၾကာင့္ ေလပြတာမျဖစ္ေအာင္ အမွ်င္ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုး၊ သစ္သီး၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ အေစ့အဆန္ေတြ စားေပးပါ။ အမ်ဳိးသမီးေတြအတြက္ တစ္ေန႔ကို အမွ်င္ဓာတ္ ၂၅ ဂရမ္နဲ႔ အမ်ဳိးသားေတြအတြက္ ၃၈ ဂရမ္ စားသံုးသင့္ပါတယ္။ ေရကို တစ္ေန႔ ၆-၈ ခြက္ေသာက္ပါ။ ေလ့က်င့္ခန္းကို တစ္ေန႔ နာရီဝက္နဲ႔ တစ္ပတ္ ငါးရက္လုပ္ပါ။

လက္တုိ႔စ္ႏွင့္ ဓာတ္မတည့္မႈမွ ေရွာင္ၾကဥ္ပါ

အစားအစာေတြနဲ႔ ဓာတ္မတည့္တာေၾကာင့္ ေလပြတာကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဆရာဝန္ရဲ႕ အတည္ျပဳခ်က္ကို ရယူဖုိ႔ေတာ့ လိုပါတယ္။ အမ်ားစုက တတ္ကၽြမ္းနားလည္တဲ့ ဆရာဝန္နဲ႔ ေမးျမန္းမႈမရွိဘဲ ကုိယ့္ဘာသာ ထင္ျမင္ခ်က္နဲ႔ ႏုိ႔နဲ႔ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းေတြကို မစားဘဲ ေရွာင္တတ္ၾကပါတယ္။ တကယ္လုိ႔ သင္နဲ႔ မတည့္ဘူးလို႔ သံသယရွိတဲ့ အစားအစာကို ဆရာဝန္နဲ႔ တိုင္ပင္ေဆြးေႏြးၿပီး အႀကံျပဳခ်က္ ရယူပါ။ လက္တုိ႔စ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ႏုိ႔နဲ႔ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းေတြနဲ႔ မတည့္ပါက လက္တုိ႔စ္ ပါဝင္မႈနည္းတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ပါ။

အစာ အျမန္မစားပါႏွင့္

အစာကို သိပ္ေၾကညက္ေအာင္ မဝါးဘဲ အျမန္မ်ဳိခ်တာေၾကာင့္ ေလေတြဝင္ၿပီး ေလပြတာကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ အစာစားတဲ့အခါ ျဖည္းျဖည္းနဲ႔ ေၾကညက္ေအာင္ ဝါးစားပါ။ သင္ထမင္းစားခ်ိန္က အနည္းဆံုး နာရီဝက္ေလာက္ေတာ့ ေပးသင့္ပါတယ္။ ျဖည္းျဖည္းနဲ႔ အစာေၾကညက္ေအာင္ ဝါးစားတာက ေလပြတာကို ကာကြယ္ေပးတဲ့အျပင္ ဆာေလာင္မႈကို တင္းတိမ္ေစတာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ အေထာက္အကူျဖစ္ေစပါတယ္။

ကာဗြန္ျဖည့္သြင္းထားေသာ အခ်ဳိရည္မ်ား ေလွ်ာ့ေသာက္ပါ

ကာဗြန္ျဖည့္သြင္းထားတဲ့ အခ်ဳိရည္ ေသာက္တဲ့အခါ ဝမ္းဗုိက္ထဲမွာ ေလေတြ က်န္ေနၿပီး ေလပြတာကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ ကာဗြန္ျဖည့္သြင္းထားတဲ့ အခ်ဳိရည္ေတြ ေသာက္မယ့္အစား ေရွာက္၊ သံပရာနဲ႔ သခြားရနံ႔ ျဖည့္စြက္ထားတဲ့ ေရေသာက္ပါ။ ပင္စိမ္းခတ္ထားတဲ့ လက္ဖက္ရည္ ေသာက္ေပးတာက ေလပြတာကို သက္သာေစပါတယ္။

ပီေက အလြန္အကၽြံ မဝါးပါႏွင့္

ပီေကဝါးတဲ့အခါ ေလေတြကို မ်ဳိခ်မိတာေၾကာင့္ ေလပြတာကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ သင္က ပီေကဝါးတတ္တဲ့အက်င့္ ရွိပါက ပီေကဝါးၿပီးတဲ့အခါ သၾကားလံုး စားေပးပါ၊ ဒါမွမဟုတ္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ရႏုိင္တဲ့ သစ္သီး၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ အဆီနည္းေျပာင္းဖူးေပါက္ေပါက္ စားေပးပါ။

အခ်ဳိဓာတ္ ျဖည့္စြက္ထားေသာ အစားအစာမ်ားကို ေရွာင္ပါ

သဘာဝမဟုတ္တဲ့ အခ်ဳိဓာတ္ ျဖည့္စြက္ထားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို အလြန္အကၽြံ စားေသာက္တာေၾကာင့္လည္း ေလပြတာကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ တစ္ေန႔ကို သဘာဝမဟုတ္တဲ့ အခ်ဳိဓာတ္ ျဖည့္စြက္ထားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို ႏွစ္ႀကိမ္-သံုးႀကိမ္ထက္ ပိုမစားသင့္ဘူးလုိ႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက အႀကံျပဳထားပါတယ္။

ဆားေလွ်ာ့စားပါ

အဆင္သင့္ ျပဳလုပ္ေရာင္းခ်တဲ့ အစားအစာေတြမွာ ဆားလြန္ကဲစြာ ပါဝင္ၿပီး အမွ်င္ဓာတ္ မပါဝင္သေလာက္ နည္းပါးတာေၾကာင့္ ေလပြတာကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ အဆင္သင့္ျပင္ဆင္ ေရာင္းခ်တဲ့ အစားအစာေတြကို ဝယ္ယူတဲ့အခါ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကို ေသခ်ာစြာ ဖတ္ၿပီးမွ ဝယ္ယူသံုးစြဲပါ။ သင္ဝယ္ယူတဲ့ အဆင္သင့္ အစားအစာေတြမွာ ဆား ၅၀၀ မီလီဂရမ္ထက္ ပိုမပါသင့္ပါဘူး။ ဆားစားသံုးမႈက တစ္ေန႔ကို ၁၅၀၀-၂၃၀၀ မီလီဂရမ္ထက္ မပိုသင့္ပါဘူး။

အစာေၾကေလႏုိင္ေဆး ေသာက္ပါ

သင္က ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ေဂၚဖီထုပ္ေတြကို စားေလ့စားထမရွိဘဲ စားပါက ေလပြတာကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဒီအစားအစာေတြက အာဟာရဓာတ္ႂကြယ္ဝတာေၾကာင့္ ေလပြမွာစိုးလို႔ ေရွာင္ၾကဥ္တာမ်ဳိး မလုပ္သင့္ပါ။ ဒီအစားအစာေတြစားၿပီး ေလပြပါက အစာေၾကေလႏုိင္ေဆး ေသာက္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

အစာကို နည္းနည္းႏွင့္ မၾကာခဏ စားပါ

တစ္ေန႔ကို မနက္စာ၊ ေန႔လယ္စာနဲ႔ ညစာဆိုၿပီး အနပ္ႀကီး သံုးနပ္ကို အဝစားမယ့္အစား နည္းနည္းနဲ႔ အႀကိမ္ေရ မ်ားမ်ားစားေပးပါ။ ဒီလိုစားတာေၾကာင့္ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို တည္ၿငိမ္ေအာင္ ထိန္းသိမ္းထားႏုိင္ၿပီး ဆာေလာင္မႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္စြမ္းရွိပါတယ္။

ေလပြျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေသာ အစားအစာမ်ားကို စားပါ

ေလ့လာမႈေတြအရ ပင္စိမ္းခပ္ထားတဲ့ လက္ဖက္ရည္၊ ခ်င္း(ဂ်င္း)၊ နာနတ္သီး၊ တ႐ုတ္နံနံပင္နဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ေတြ ေသာက္သံုးေပးတာက ေလပြတာကို မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

ဇာျခည္ဝင္း(ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
photo copy from google search
originally posted by Good Health
Source >>>http://natureenergycares.blogspot.com/2014/02/blog-post_7698.html





ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ဆင္းေအာင္ အိပ္ေရးဝ၀အိပ္ပါ
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
by ‪#‎ပိုပိုေဇာ္‬(သဘာဝအားအင္)February 15, 2014 at 4:32am

အိပ္ေရး မဝတာေၾကာင့္ ၿငီးစီစီႀကီး ျဖစ္ေနတယ္ ဆိုတာ ကိုေတာ့ သိၾကၿပီး သားပါ။ အခု ဆြီဒင္မွ ေလ့လာမႈ အသစ္ အရ အိပ္ေရး မဝခဲ့ရင္ ကယ္လိုရီ ေလာင္ ကြ်မ္းႏိုင္စြမ္း ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ က်ဆင္း ၿပီး ဆာေလာင္မႈ ျဖစ္ေစတဲ့ ေဟာ္မုန္း Ghrelin ထုတ္လုပ္မႈလည္း ျမင့္တက္လာ ႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ညစဥ္ အနည္း ဆံုး ခုနစ္နာရီခန္႔ အိပ္စက္တာေၾကာင့္ ေလးရက္အတြင္း ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္ႏႈန္း ျပန္ လည္ ေကာင္းမြန္ၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ၂၄ ေပါင္ခန္႔ က်ဆင္းေအာင္ ကူညီႏိုင္ တယ္လို႔ သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါ တယ္။ ႏွစ္ႏွစ္ၿခိဳက္ၿခိဳက္ အိပ္ေပ်ာ္ႏိုင္ ေအာင္ ေအာက္ပါတို႔ကို ျပဳလုပ္ေပးပါ။

ညေနခ်ိန္တြင္ သစ္သီးစားပါ

သစ္သီးမွာပါဝင္တဲ့ သဘာဝ သၾကား ဓာတ္ျဖစ္တဲ့Fructose ဟာ ဦးေႏွာက္မွ စိတ္ေအးခ်မ္းမႈ ရွိေစတဲ့ ဓာတုပစၥည္း ထုတ္လုပ္မႈကို ျမင့္တက္ေစၿပီး မိနစ္ ၂၀ အတြင္း အိပ္ငိုက္ေစႏိုင္တယ္လို႔ သုေတ သီေတြက ဆိုပါတယ္။

ဇက္ခ်ိဳးပါ

အိပ္ရာမဝင္ခင္ ၁၀ မိနစ္အလိုမွာ ဦးေခါင္းလွည့္ၿပီး ဇက္ခ်ိဳးတာေၾကာင့္ အမ်ိဳးသမီး ၉၀ ရာခိုင္ႏႈန္းမွာ တင္းမာမႈ နဲ႔ စိုးရိမ္စိတ္အေတြးေတြ ေလ်ာ့က်ၿပီး အလြယ္တကူအိပ္ေပ်ာ္ႏိုင္တယ္လို႔ သိရ ပါတယ္။

ညဝတ္အက်ႌပြပြဝတ္ပါ

အက်ႌတင္းတင္းက်ပ္က်ပ္ေတြ ဝတ္ ထားတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွ အပူခ်ိန္ ေတြ ထြက္မသြားေအာင္ တားျမစ္ႏိုင္တဲ့ အတြက္ ကိုယ္အပူခ်ိန္ ျမင့္တက္ေနၿပီး ဦးေႏွာက္မွ အိပ္ေပ်ာ္မႈေကာင္းေစတဲ့ Melatonin ေဟာ္မုန္းထုတ္လုပ္မႈ ေႏွး ေကြးသြားပါတယ္။ အက်ႌပြပြေတြ ဝတ္ ထားတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အပူခ်ိန္ ေလ်ာ့ သြားႏိုင္ပါတယ္။

ေျခသလံုး ႏွိပ္ေပးပါ

အိပ္ရာဝင္ခ်ိန္မွာ ေျခသလံုးျြကက္ သားကို ငါးမိနစ္ခန္႔ ႏွိပ္နယ္ေပးတာ ေၾကာင့္ အိပ္ေပ်ာ္ႏိုင္မႈ ႏွစ္ဆပိုျမန္သြား ပါတယ္။ ႏွိပ္တာေၾကာင့္ ေျခေထာက္မွာ ရွိတဲ့ အာ႐ံုေၾကာေတြ လံႈ႔ေဆာ္မႈရရွိေစၿပီး အိပ္တာကို အေႏွာင့္အယွက္ျဖစ္ေစတဲ့ ဖိစီးမႈေဟာ္မုန္း ထြက္ရွိမႈနည္းသြားပါတယ္။

အိပ္ခန္းတြင္း Lavender ရနံ့ ထည္႕ပါ

Lavender ရနံ႔႐ွဴ ရတာေၾကာင့္ ဦး ေႏွာက္မွ စိတ္ေအးခ်မ္းမႈရရွိတဲ့ လိႈင္းေတြ ထုတ္လုပ္မႈပိုမ်ားလာၿပီး ၁၀ မိနစ္အတြင္း အိပ္ေပ်ာ္ေစႏိုင္တယ္လို႔ သုေတသီေတြ က ဆိုပါတယ္။

ေဒါက္တာခင္မိုးမုိး
photo copy from google search
originally posted by Good Health
source >>>http://natureenergycares.blogspot.com/2014/02/blog-post_146.html






သံပုရာရည္၏ အက်ဳိးေက်းဇူး

ေအးျမတဲ့ သံပရာရည္ကို ေသာက္တာေၾကာင့္ အရသာကို တ္ိုးေစတဲ့ အျပင္ ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး အေျမာက္အျမား ကိုလည္း ေပးစြမ္း ႏိုင္ပါတယ္။

- ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္။

- အသည္းကို သန္႔စင္ေပးတယ္။ အစာေၾကညက္ ေစတယ္။

- ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈ (Metabolism) ကို အားေကာင္းေစပါတယ္။

ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ အျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ကိုလည္း ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိတာက သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္စီ မ်ားစြာ ပါဝင္လို႔ပါ။ ဗီတာမင္စီဟာ ေရမွာ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္ၿပီး အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္တာေၾကာင့္ ပတ္ဝန္းက်င္ရွိ အႏၲရာယ္ ေပးႏိုင္တဲ့ အဆိပ္ေတြကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္တဲ့ အဆိပ္ေတြကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။ ဗီတာမင္စီဟာ ကိုယ္ခံစြမ္းအား ေကာင္းေစၿပီး ေသြးတိုးကို က်ေစပါတယ္။

သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္အျပင္ ဗီတာမင္ေအ၊ ရက္တီေနာ္၊ ကယ္႐ိုတင္း၊ ဘီတာခရစ္ ပတိုဇန္သင္း၊ လူတင္၊ ဇီဇန္သင္း၊ ေဖာလိတ္၊ ကိုလင္းစတဲ့ ဓာတ္ေတြနဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဆိုဒီယမ္တို႔လို သတၱဳဓာတ္ ေတြလည္း ပါဝင္ ေနပါတယ္။

credit to; ျမန္မာျပည္မွျမန္မာလူမ်ဳိး








ေသြးတိုး ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္သည့္ အစြမ္းထက္ တိုင္းရင္းေဆး တစ္လက္

ျမန္မာ ႏုိင္ငံ၏ လူဦး ေရသန္း ၆ဝ ခန္႔မွာ ေသြးတိုး ေရာဂါ ခံစား ေနရသူ ယခင္ႏွစ္ မ်ားထက္ ပို၍ ျမင့္တက္လာ ေနေၾကာင္း အေရွ႕ေတာင္အာရွ ကမၻာ့ က်န္းမာေရး အဖြဲ႕၏ စစ္တမ္းမ်ား အရ သိရသည္။ ထို ေသြးတိုး ေရာဂါကို ျပည္ပ ႏိုင္ငံျခား ေဆးဝါးမ်ားျဖင့္ ကုသႏိုင္သကဲ့သို႔ မိ႐ိုးဖလာ တိုင္းရင္းေဆးမ်ား ျဖစ္သည့္ အစြမ္းထက္ ေဆးဝါးမ်ားျဖင့္ ကုသ ေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္သည္။

ေရွးျမန္မာ မင္းမ်ား လက္ထက္ ကတည္းက ေသြးေလ ညီၫြတ္ေစရန္ ဟင္းပြဲ မ်ားတြင္ အစာ လည္းေဆး ေဆးလည္းအစာ ဆိုသကဲ့သို႔ ပြဲေတာ္ တည္ရာတြင္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္မွ် တေသာ အရာမ်ားကို ျဖည့္စြက္ မွီဝဲ သံုးစြဲေတာ္ မူေလသည္။ ထိုဟင္းပြဲ မ်ားထဲတြင္ ေသြးတိုး ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္သည့္ ဒန္႔သ လြန္ရြက္ ဟင္းခ်ဳိ၊ ျမင္းခြာ ရြက္သုပ္၊ ျမင္းခြာရြက္ ဟင္းခါးႏွင့္ ခံတက္ရြက္ ဟင္းခ်ဳိတို ႔ျဖစ္သည္။

ထို႔အျပင္ ဒန္႔သလြန္ရြက္ သတၱဳရည္ကို ဟင္းစား ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း တစ္ေန႔လွ်င္ ႏွစ္ႀကိမ္ထက္ မနည္း ေသာက္သံုး ကေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္သကဲ့သို႔ ဧကရာဇ္ အရြက္ႏွင့္ အျမစ္တို႔ကို တစ္ေန႔လွ်င္ သံုးႀကိမ္မွ် သတၱဳရည္ အျဖစ္ ျပဳလုပ္ ေသာက္သံုးပါ က ေသြးတိုး ေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္ေၾကာင္း ျမန္မာ တိုင္းရင္းေဆး သမားေတာ္ ႀကီးမ်ားက ေျပာျပခဲ့သည္။

ထို႔အျပင္ တစ္ေန႔လွ်င္ ၾကက္သြန္ ျဖဴဥ (ဥတစ္လံုး) ကို ထမင္းစားတိုင္း သံုးလံုး မွငါးလံုး အထိ စားသံုးေပး ပါက ေသြးေပါင္ တက္ျခင္းကို က်ေစၿပီး ေသြးေပါင္က် ေနသူကို ျပန္လည္ ညႇိေပး ေစႏိုင္သည္။ ေနာက္တစ္နည္းမွာ သံပရာသီး တစ္လံုးကို အလယ္မွ ထက္ျခမ္း လွီးကာ ေရေႏြး အပူခ်ိန္ ၇၅ ဒီဂရီ ဖာရင္ ဟိုက္ထဲသို႔ ၄၅ မိနစ္ခန္႔ ထည့္ၿပီး ယင္းျပဳတ္ ရည္ကို ေသာက္သံုး ပါက တစ္ခဏ အတြင္း ျပန္လည္ ေကာင္းမြန္လာမည္ ျဖစ္သည္။

ျမန္မာ့ တိုင္းရင္းေဆးျဖင့္ လူႀကီး၊ လူငယ္မ်ား ေသြးတိုးျခင္းမွ ကင္းေဝး ႏုိင္ပါေစ။ ။

Aye Chan Mon# Credit To : ျမ၀တီ> ျပန္လည္ မ်ေ၀ျခင္း ျဖစ္ပါသည္
 
 

No comments:

Post a Comment