Thursday, February 20, 2014

ပန္းသီး၏ က်န္းမာေရး စြမ္းပကား

တစ္ေန႔မွာ ပန္းသီး တစ္လံုး စားရင္ ဆရာ၀န္ နဲ႔ ေ၀းေ၀းမွာ ေနႏိုင္တယ္ ဆိုတဲ့ ဆို႐ိုး စကား ရွိပါတယ္။ ပန္းသီးဟာ အရသာလည္း ရွိလွသလို က်န္းမာေရး နဲ႔ လည္း ညီၫြတ္မႈ ရွိတာေၾကာင့္ ပန္းသီး ကေန ရရွိ ႏိုင္တဲ့ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြ အေၾကာင္း ေလ့လာထားတဲ့ ေတြ႕ရွိခ်က္ အသစ္ေတြကို ေဖာ္ျပ ေပးလိုက္ ပါတယ္။
အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ျခင္း
ပန္းသီးမွာ ကြာစီတင္ လို႔ ေခၚတဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ ပါ၀င္ ေနတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီး ထိခိုက္မႈက ေန ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ ပါ တယ္။ ပန္းသီး စားတဲ့ အခါမွာ ပန္းသီး အခြံကိုပါ စားေပးသင့္ ပါတယ္။ အေၾကာင္း ကေတာ့ ပန္းသီးအခြံ မွာ ေရာဂါကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြ အမ်ားႀကီး ပါ၀င္ ေနလို႔ ပါပဲ။
အူမႀကီး ကင္ဆာကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ျခင္း
ပန္းသီးေတြထဲ မွာ ပါ၀င္တဲ့ သဘာ၀ အမွ်င္ဓာတ္ ဟာ အူမႀကီးထဲ ကို ေရာက္ရွိတဲ့ အခါ ကင္ဆာဆဲလ္ ျဖစ္ေပၚမႈကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ေတြ ထြက္ရွိ ေစပါတယ္။
ေသြးတိုးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးျခင္း
ေန႔စဥ္ ပန္းသီး တစ္လံုး စားတဲ့ အရြယ္ေရာက္သူေတြ မွာ ေသြးတိုး ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၃၇ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်မႈ ရွိတာကို လတ္တေလာ ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္ အရ သိရ ပါတယ္။
Ref:swesonemediagroup

No comments:

Post a Comment