Monday, February 17, 2014

ရႊန္းစိုတဲ႔အသားအေရကိုေပးစြမ္းႏိုင္မယ္႔အစားအစာခုႏွစ္မ်ိဳး

ရႊန္းစိုတဲ႔အသားအေရကိုေပးစြမ္းႏိုင္မယ္႔အစားအစာခုႏွစ္မ်ိဳး

ေရပန္းစားေနတဲ႔ခရင္မ္ေတြကိုလည္းသံုး၊ မ်က္ႏွာကိုလည္းထိန္းသိမ္းပါ။ အစားအစာနဲ႔ အာဟာရပညာရွင္Danna James က ေခ်ာ႔ေမြ႕ႏူးညံ႕တဲ႔အသားအေရကိုပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ဖို႔ သူၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ႔အစားအစာေတြကို ေ၀ငွထားပါတယ္။

၁။ သေဘၤာသီး
မ်က္ႏွာေဆးမယ္ဆိုရင္ေတာင္သေဘၤာသီးကိုအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ စားေတာင္စားေသးတာပဲေလ၊ မဟုတ္ဘူးလား။ သေဘၤာသီးဟာ ဗီတာမင္စီဓာတ္ အလြန္ႂကြယ္၀ျပီး မ်က္ႏွာမွာရွိတဲ႔ဆဲလ္အေသေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ႏွစ္ရက္တာခန္႔သေဘၤာသီးကိုစားမယ္ဆိုရင္ပဲအသားအေရဟာ ၀င္းလက္ေတာက္ပျပီး က်စ္လစ္လွပေနမွာပါ။ သေဘၤာသီးမွာဗီတာမင္ေအ ေပါင္းစပ္ပါ၀င္တဲ႔အတြက္ ခရင္မ္ေတြရဲ႕စြမ္းေဆာင္ရည္လိုပဲအသားအေရကိုႏူးညံ႕ေစပါတယ္။ သေဘၤာသီးမွာပါပိန္း(papain) လို႔ေခၚတဲ႔အစာေခ်စနစ္ကိုေကာင္းမြန္ေစတဲ႔ဓာတ္ ပါ၀င္ျပီးအသားအေရေရာင္ရမ္းျခင္းကိုတိုက္ဖ်က္ေပးျခင္းအားျဖင္႔နီစပ္စပ္အသားအေရကိုေလ်ာ႔က်ေစပါတယ္။

၂။ အုန္းႏို႔ရည္
အုန္းႏို႔ဆိုတာေတာ႔ၾကားဖူးမွာပါ။ အုန္းသီးကိုအရည္ညွစ္ျပီးရလာတဲ႔အုန္းႏို႔ရည္မွာအက်ိဳးျပဳဘက္တီးရီးယား ပါ၀င္ပါတယ္။ အုန္းႏို႕ရည္အနည္းငယ္အတြင္းမွာ ဒိန္ခ်ဥ္မွာပါ၀င္တဲ႔ပမာဏထက္သံုးဆမ်ားတဲ႔ ၁၅ဘီလီယံ ေလာက္ရွိတဲ႔ စမသဘငသအငခ် ဘက္တီးရီးယားေတြပါ၀င္ပါတယ္။ အဲ႔ဒီ႔အက်ိဳးျပဳဘက္တီးရီးယားေတြကအသားအေရကိုၾကည္လင္ေစပါတယ္။ အုန္းႏို႔ရည္ဟာ သဘာ၀အခ်ိဳဓာတ္ရွိတဲ႕အတြက္ အသားအေရရဲ႕ အဓိကရန္သူျဖစ္တဲ႔သၾကားအစားအခ်ိဳဓာတ္ကိုေပးစြမ္းျပီးအာသာေျပေစပါတယ္။

၃။ ႏွမ္းမဲ
အရက္ေသာက္လြန္လို႔အသားအေရပ်က္စီးေနတာေတာင္မွႏွမ္းမဲဟာအသားအေရကိုျပန္လည္တင္းရင္းေစျပီး ၀င္းလက္ေတာက္ပေစပါတယ္။ ႏွမ္းမဲမွာမရွိမျဖစ္အဆီဓာတ္၊ cellulite အက္စစ္၊ အမိုင္ႏိုအက္စစ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔
http://www.myanmarcnn.com/2014/02/blog-post_3884.html

No comments:

Post a Comment